Alles wat u moet weten over onze lekdetectietechnieken

Bij Lekdetectie Hoofddorp zijn we trots op onze geavanceerde technieken om lekkages op te sporen zonder sloop- en breekwerk. Wij maken gebruik van verschillende methoden om snel en nauwkeurig te werk te gaan.

Hoe werkt vochtmeting precies?

Vochtmeting is een essentiële techniek bij lekdetectie. Door gebruik te maken van ultrasoon detectie, akoestische lekdetectie en thermografische infraroodcamera's kunnen we lekkages snel en efficiënt opsporen zonder grote overlast te veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van endoscopie?

Endoscopie is een snelle, goedkope en efficiënte manier om lekkages te inspecteren op moeilijk bereikbare plekken. Met flexibele camera's kunnen we lekkages lokaliseren zonder dat er sloopwerk aan te pas komt.

Welke apparatuur wordt gebruikt voor thermografie?

Voor thermografie maken we gebruik van geavanceerde apparatuur zoals nevelproef, frequentiemeters, vochtmeters, dataloggers, traceergas en druktest. Met infrarood- en warmtecamera's kunnen we temperatuurverschillen detecteren en lekkages snel opsporen.

Neem vandaag nog contact op voor een lekdetectie-inspectie!

Laat ons uw lekkageproblemen oplossen met minimale overlast en maximale efficiëntie. Wacht niet langer en klik op onderstaande knop om een afspraak te maken.

Het opsporen van lekkages kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de situatie en het type lekkage. Hier zijn enkele gangbare methoden:

1. Visuele Inspectie:

  • De eerste stap is vaak een grondige visuele inspectie van de plek waar een lekkage wordt vermoed. Dit kan waterdruppels, vochtplekken of schimmelgroei omvatten.

2. Druktest:

  • Een druktest wordt uitgevoerd om te controleren of er een lek in het systeem zit. Hierbij wordt water- of luchtdruk gebruikt om te zien of de druk constant blijft. Verlies van druk duidt vaak op een lek.

3. Thermografie (Infraroodcamera’s):

  • Thermografische camera's worden gebruikt om temperatuursverschillen in een ruimte te detecteren. Waterlekken kunnen bijvoorbeeld koude plekken veroorzaken in muren of plafonds, wat met een infraroodcamera zichtbaar wordt.

4. Akoestische Lekdetectie:

  • Deze techniek gebruikt speciale apparatuur die het geluid van water dat uit een leiding lekt kan detecteren. Dit wordt vaak gebruikt voor ondergrondse leidingen of leidingen die niet zichtbaar zijn.

5. Vochtmeters:

  • Vochtmeters meten de vochtigheidsgraad in muren, vloeren of plafonds. Een abnormale vochtigheidsgraad kan wijzen op een lekkage.

6. Endoscopie:

  • Een endoscoop is een kleine camera aan het einde van een flexibele kabel, die in nauwe ruimtes zoals muren of leidingen kan worden ingebracht om lekkages op te sporen.

7. Kleurstof of Markeringsvloeistof:

  • Hierbij wordt een kleurstof of een markeringsvloeistof in het systeem ingebracht. De plek waar de kleurstof verschijnt, duidt het lek aan.

8. Nevelproef:

  • Bij een nevelproef wordt neve; in het leidingsysteem geblazen. Waar de nevelontsnapt, bevindt zich het lek.

9. Gasdetectie:

  • Soms wordt een niet-giftig gas in het systeem gepompt. De plekken waar het gas ontsnapt, worden met een gasdetector gevonden.

10. Waterverbruik Analyse:

  • Bij onverklaarbaar hoog waterverbruik kan men analyseren waar het water naartoe gaat, wat kan helpen bij het opsporen van lekkages.

Elke methode heeft zijn eigen toepassingsgebied, afhankelijk van de omstandigheden, zoals de locatie van de lekkage, het type leidingsysteem en de ernst van het probleem. Het is vaak een combinatie van deze methoden die leidt tot een succesvolle detectie van een lekkages.